BiHEnglish

CAR prirode i Kuća prirode su voćni sokovi od posebno odabranih vrsta i sorti voća iz domaćih voćnjaka.

Proizvedeni su cijeđenjem zdravog, zrelog voća bez dodataka koncentrata, konzervansa, sećera, saharina i vode, nakon čega je izvršena pasterizacija kako bi se sačuvala sva hranjiva i ljekovita svojstva.

Posebna receptura i odabir sorti voća našim sokovima daje jedinstven i nezaboravan okus i budi želju da popijemo još jednu čašu.


Sokovi imaju blagotvorna i ljekovita svojstva, preporučuju se djeci i trudnicama, kao i svima koji drže do svog zdravlja.


car-sok-brusnica

SOK OD BRUSNICE


Sadržaj soka je čisti voćni sok brusnice sa prijedjela Fojnice, sa dodatkom odabrane sorte grožđa i jabuke.
Sok od brusnice bogat je kalijem i vitaminima A i C.

Zbog antiseptičnih svojstava veoma je efikasan u liječenju mokraćnih puteva i organa ( bakterija E. Colli). Sok od brusnice snižava razinu šećera u krvi i smatra se prirodnim antibiotikom. 

Preporučuje se osobama koje su sklone stresu, te kao prevencija pojave kardiovaskularnih problema.

Brusnica blagotvorno djeluje kod liječenja bolesti očiju.
Zbog niskokalorične vrijednosti, konzumacija soka od brusnice preporučuje se dijabetičarima.
Sadržaj 0.75l.

   

  car-sok-za-zdravo-srce

  SOK ZA ZDRAVO SRCE


  Sadržaj soka je prirodni ručno cijeđeni sok crne ribizle, višnje, maline, grožđa i jabuke.
  Vodeći uzrok smrti odraslih osoba je srčana bolest. Iako je genetsko naslijeđe glavni faktor oboljenja srca, utvrdilo se da način života i konzumiranje zdrave hrane imaju podjednak uticaj na očuvanje srca.


  Jedenjem voća i povrća svaki dan, za čak 30% smanjuje se rizik od srčanog udara. Potrudili smo se da napravimo sok koji štiti srce od masnoća i od svakodnevnog stresa.
  Crne ribizla je najjači antioksidant, višnja sadrži antocianine, malina posjeduje elagičnu kiselinu koja djeluje antikarciogeno, grožđe  sadrži polifenole za bolji protok krvi i jabuka skida masnoću u krvi. Miks ovih voćaka daje sok koji sadrži apsolutno sve vitamine i minerale koji su potrebni organizmu.

  Preporuka je konzumiranje ovog soka više puta tokom dana po 1-1,5 dl, a po 2 dl ujutro kada se probudite i navečer prije spavanja. Sadržaj 0,75l.

   

  car-krvna-slika

  SOK ZA KRVNU SLIKU


  Sadržaj soka je prirodni ručno cijeđeni sok borovnice, crne ribizle, kupine, višnje,  cvekle,  grožđa  i  jabuke.


  Miksom borovnice i crne ribizle koje su bogate mineralima: cink, kalij, kalcij, magnezijum, te kupine koja je izrazito bogata željezom, cvekle koja pored navedenih minerala sadrži fosfor, jod i kobalt koji utiču na stvaranje  krvnih  zrnaca,  grožđa koje sadrži polifenole za bolji protok krvi i jabuke koja skida masnoću u krvi, proizveli smo najkvalitetniji sok za poboljšanje kompletne krvne slike. Izabrani plodovi u soku sadrže sve vitamine koji su potrebni organizmu.

  Osobama kojima je potrebno poboljšanje krvne slike, preporuka je da konzumiraju po 1-1,5dl soka prije svakog obroka, ujutro i navečer prije spavanja.
  Za očuvanje krvne slike dovoljno je popiti ujutro i prije spavanja po 1-1.5 dl soka.
  Sadržaj 0,75l.

   

  car-sok-za-imunitet

  SOK ZA IMUNITET


  Sadržaj soka je prirodni ručno cijeđeni sok šumske borovnice, brusnice, crne ribizle, kupine, višnje, maline, cvekle, mrkve,  grožđa  i  jabuke.


  Organizam je stalno izložen napadima bakterija, virusa, gljivica i parazita. Imunitet je sposobnost organizma da se od njih odbrani. Često je potrebno pojačati imunitet unosom prirodnih vitamina i minerala koji se nalaze u voću.     Sok za imunitet sadrži veliku količinu vitamina i minerala koji su potrebni za jačanje organizma. Najzastupljeniji je vitamin C, ali i svi ostali vitamini i minerali, kako bi organizam kod odraslih osoba tako i kod djece prirodnim putem postao otporniji na razne bolesti i infekcije.


  Preporuka osobama sa smanjenim imunitetom je da konzumiraju sok više puta dnevno po 1-1,5 dl, naročito ujutro kada se probude i navečer prije spavanja.
  Sadržaj 0,75l.

   

  car-sok-za-oporavak

  SOK ZA OPORAVAK ORGANIZMA


  Sadržaj soka je prirodni ručno cijeđeni sok mrkve, kruške, maline, kupine, grožđa  i  jabuke.


  Slabost, iznemoglost i iscrpljenost organizma posljedica je nepravilnog rada pojedinih žlijezda i mršavljenja usljed različitih bolesti. Najveća iznemoglost se osjeća nakon dugotrajnih bolesti. Tada je vrlo bitno što prije organizam obogatiti prirodnim mineralima i vitaminima iz voća i povrća. Sok za oporavak organizma je bogat ugljikohidratima, tako da osobe koje boluju od dijabetesa trebaju biti oprezne.

   

  Preporuka osobama koje imaju potrebu da vrate snagu organizmu je da konzumiraju po 2dl soka ujutro i naveče prije spavanja. Konzumiranje u toku dana zavisi od iscrpljenosti organizma i tu nema ograničenja. Sadržaj 0,75l.

   

  car-zelena-jabuka

  SOK OD ZELENE JABUKE


  Sadržaj soka je čisti voćni sok jabuke sorte Granny Smith iz predjela Gradiške. Sok je namijenjen dijabetičarima. Ljekovito djelovanje je: antioksidativno dejstvo, snižava holesterol i trigliceride, reguliše probavu.

  Preporučuje se osobama sa povišenim šećerom i masnoćama u krvi i sa srčanim problemima. Smanjuje kiselost želučanog sadržaja, tako da olakšava tegobe kod pojačanog lučenja želučane kiseline.


  Može se konzumirati tokom čitavog dana umjesto vode.
  Preporučuje se 2 dl soka prije spavanja, jer djeluje na nesanicu, jača nerve i poboljšava probavu.  Sok od zelene jabuke utiče na metabolizam i doprinosi vitkoj liniji. Sadržaj 1l.


   


  car-cvekla

  SOK OD CVEKLE


  Sadržaj soka je čisti sok od 70% cvekle i 30% višnje, grožđa i jabuke. Sok od cvekle sadrži gotovo sve važne minerale: kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, željezo, fluor i jod. Element kobalt učestvuje u stvaranju vitamina B12 koji ima značajnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih zrnaca.

  Cvekla je veoma bogata vitaminom C i vitaminima B grupe (B1, B2 i PP). Zbog prisustva betanina i betaina preporučuje se: za jačanje krvnih sudova, protiv anemije, za regulaciju pritiska i holesterola, protiv ateroskleroze i za bolje funkcionisanje jetre.

  Zbog prisustva antocijana (crvenog pigmenta) može uticati na suzbijanje rasta tumorskih ćelija. Sok od cvekle je niskokaloričan, pa se savjetuje upotreba od 2,5dl do 1 litre. Sadržaj 1l.

    

   car-mrkva

   SOK OD MRKVE


   Sadržaj soka je čisti voćni sok od 52% mrkve i 48% jabuke.
   Sok mrkve daje organizmu energiju i uklanja umor, a jabuka pomaže u kontrolisanju tjelesne težine, tlaka i holesterola.


   Sok dobijen kombinacijom mrkve i jabuke djeluje kao snažan anti-oksidans i pročišćivač organizma. Vrlo je bogat brojnim mikroelemen-tima i vitaminima. Najzastupljeniji je vitamin A koji štiti vitamin C od oksidacije, doprinosi zdravlju kože i kose, te pomaže u liječenju bolesti vida. Sadrži vitamine B1, B2 i E, eterična ulja, mineralne soli i kalij. Ne sadrži masnoće pa je djelotvoran kod infekcije crijeva, dječijeg proljeva, čira želuca i dvanaesterca, slabosti jetre i mjehura i kod kožnih bolesti.


   Preporučuje se osobama sa problemima vida i dijabetičarima. Sadržaj 1l.